Varning för bokslukare i 2E v.20

Det råder en väldig läslust i klassen just nu – Man kan kalla de här barnen  för bokslukare! Jag tror att självförtroende, språk och ordförråd ökar med böckers hjälp. Men vi gör ju annat också som att räkna, skriva dagbok och samtala i grupp.

Idag har alla tränat på att arbeta i grupp. Varje grupp (3pers) fick tre lappar med ord till (exempel gammal, äldre äldst eller dyr dyrare dyrast) Uppgiften var att hitta tre bilder som passade till de där orden.

När detta arbete är gjort kan jag börja undervisa om adjektiv och att ”böja ord”  på rätt sätt.

Vi ordnade ett studiebesök i träslöjdsalen där vi tittade på verktyg och maskiner. I trean får man som ni vet ett nytt ämne, slöjd, dvs. lära sig skapa i trä, tyg och annat material.

I matte har vi repeterat uppställning och alla fyra räknesätten. Skolverkets test arbetar vi med så alla ska bli absolut säkra!

Vi har jobbat med symmetriska bilder. Vilka stora bokstäver är egentligen symmetriska? Hur kan man se det?

Vi fortsätter att jobba i arbetsboken Diamantjakten och pratar kroppsspråk, känslor. I sammanhanget övar vi på att använda rösten på ett tydligt sätt när vi redovisar. Att lyssna koncentrerat på andra är också en konst som vi övar. Ett mål är att kunna uttrycka sig i tal på ett tydligt sätt så andra förstår. När man ska beskriva, berätta eller förklara behöver vi ORD.

Ett riktigt bra arbete som vi inte är klara med är att tolka någon annans bild, skriva text och ev. tonsätta texten. Kreativa barn behövs i framtiden som vågar pröva något nytt. Det här arbetet kommer sättas upp i korridoren – kom och se! Kom och besök klassen – det händer många positiva saker – inlärning hela tiden!

Läxa den här veckan blir individuell (träna klockan, stava ord, läsa)

Imorgon kommer vi att få höra vår härliga kör som övar på tisdagar med Matts Norman. (kl.9.45 i Gy-salen)

Många hälsningar från Mary-Ann och barnen i  2E

 

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *