v.48 Musikupplevelse, brevvänner och Adventssamling

Det blev en härlig musikupplevelse i Konserthuset i tisdags. Vi fick njuta av stämningsfull musik av Howard Blake framförd av Svenska Kammarorkestern och i bakgrunden den fint tecknade filmen Snögubben av R Briggs. På scenen uppträdde unga dansare och sångare från Kulturskolan. Otroligt vackert, kraftfullt och magiskt.

Efter julkonserten åt vi vår lunch och så hann vi att besöka St Nicolai kyrka. Där finns så mycket att titta på. Passa på att smita in om ni är i Örebro centrum, kyrkan är oftast öppen.

Vi har fått fina brev från barnen i ettan i Ölmbrotorp. Barnen har läst breven och skrivit svar nu. Det är kul att ha en brevvän och en bra uppgift att skriva brev.

Alla i skolan ska vara med om en samling i kyrkan på fredag då vi firar första Advent. Det blir sång av ettor och tvåor. Mysig tradition.

NO: årstider, Vad händer i naturen på vintern. Hur många dagar är ett år? Vinterbild.

SO: klassråd, alla har skrivit och önskat leksaker till rasterna och skrivit förslag på lekar. Bra idéer Klassen har framfört önskemål om klassens timme. Alla kommer att i grupp få ansvara och vara med och påverka innehållet under en lektion i veckan.

SV: läsa, bokstavsarbete: P    Ma: en fler +1  en färre -1      ramsräkna med rörelser

Vi har köpt in leksaker och böcker där elever fått vara med och påverka! Det är otroligt glädjande att kunna förnya sig inom lek- och läsområdet.

Läs- och sjungläxa

Kommande veckor ägnar vi oss åt texterna i luciasångerna. Läs, sjung och ha kul! Ni som har läst ut böckerna får lämna tillbaka till skolan!

Tack alla föräldrar för att ni hjälper era barn att komma i tid, leta fram vinterskor/jackor ”luciagrejer” och för att ni stöttar på andra värdefulla sätt! Ni påverkar till exempel läs- och skrivlusten på ett positivt sätt.

Påminnelse:Kika gärna i torkskåpen där finns vantar och strumpor som vill hem.:)

Passar på att önska er en trevlig första Advent! M-A

En reaktion på “v.48 Musikupplevelse, brevvänner och Adventssamling

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *