v.21 Kort rapport från 2E – Sommar o sol!

 Foto: M-A Englund

Två detektiver, Elwira och Rebecka, hittade denna blomma som vi kallar ”dubbel – eller tvillingmaskros” . Naturen är helt underbar och fin tycker vi. Vi passade på att undersöka symmetriska bilder. (kursplan i matte)Eleverna hade lektion utomhus idag måndag. Uppgiften var att lyssna på instruktionen. (Vika papperet på hälften, rita en form, klippa efter konturen, vika upp. Det gällde att inte klippa på den vikta kanten….)

Det gick utmärkt, efter lite träning. Vi har satt upp bilderna på stora papper för att se dem bättre.

Matte: vi har spelat ett tärningsspel för att öva huvudräkning. (addera med 9) Vi har läst, redovisat dagboken(jättebra talare och lyssnare i klassen)   Vi jobbar vidare i boken och repeterar fyra räknesätt.

Vi har pratat om att vissa böcker är översatta från till exempel engelska till svenska. Vi skrev upp ordet TACK på olika språk och använde ”google översätt” som källa.

Film på engelska: De talade engelska på filmen och visade kända byggnader i London. Eleverna visar stort intresse för språk och kultur. Det här bådar gott inför studier i framtiden.

Jag har skickat ut en inbjudan om Kulturkollo från kulturskolan. Man kan ansöka om att få ha bild/teater/ dans v.25/26 gratis.

Har ni frågor om Kulturkollo så är adressen: kulturskolan@orebro.se

Signe har varit på matråd, jag sänder protokollet på mailen.

Det var allt för nu.  Ha så bra. M-A o 2E

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *