v.17 Nu har vi sjungit in våren!

Idag (torsdag)  sjöng alla elever i Ervalla så underbart vackert och hurrade för Våren!  Solen skickade ut sina bästa och varmaste strålar över oss. Erik, vår musiklärare, sken också som en sol medan han kompade eleverna på gitarr.

Lisa meddelar att 2E kommer att vara utomhus nästa v. på idrottslektionerna.  Kläder efter väder alltså!

På bilderna ser ni hur vi tränar Multiplikation med tärning  (Stjärnspelet). Penna, papper, en tärning och några kompisar behövs!

 Foto: M-A Jonsson (-17)

SV: Ord och  kroppsspråk. Vi har tränat på att säga en och samma mening fast på olika sätt: ”Passa bollen till mig”  Vi har lärt oss sätta namn på känslor. Barnen är jätteduktiga lyssnar bra och väntar på sin tur! Skådespelartalanger finns i klassen! Vi har skrivit berättelser och dagbok. Några har hunnit skriva på datorn.

Jag har läst högt ur Diamantjakten (M. Wänblad) och stannat upp i texten för att be eleverna tänka efter vilka inre bilder de får. Det är viktigt att bilda sig en uppfattning om innehållet. Vi har diskuterat texten i halvklass så att vi hinner lyssna ordentligt på varandras tankar och slutsatser. Syftet är att träna på att använda olika strategier för att förstå innehållet. (ords betydelse, sammanhang, använda egna erfarenheter mm) Det här är viktig kunskap i framtiden när eleverna ska läsa mer omfattande text på egen hand. Arbetet ingår i Läslyftet som lärarna jobbar med den här terminen.

Engelska: Vi har tittat och lyssnat på en liten berättelse på engelska. Den handlade om några barn som råkade hitta en viktig väska. När ägaren öppnade den blev de förvånade. Barnen har verkligen fint uttal och förstår tydligt talad engelska bra. (ett av målen i Kursplanen för år3)

Matte: fyra räknesätt att hålla ordning på… vi tar en sak i taget och repeterar självklart så att man förstår. Jag tycker att alla räknar på ett bra sätt, tänker efter och ser om svaret kan vara rimligt. Tack för att ni hjälper till med läxor där det behövs. Målet var att kunna läsa av klockan. (analog)

Önskar alla redan nu en Trevlig Valborgsmässoafton.

1Maj -ledig tisdag (läxa) onsdag: idrott (utomhus) torsdag, fredag

Hälsningar 2E o Mary-Ann

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *