v.12 Brev från 2E

Hej på er, så här säger barnen om veckan:

-Vi har räknat multiplikation. Vi kan tabellerna 2, 5 och 10 ganska bra.

-Vi hade gympa och fick önska lekar den här gången, det var kul.

-Vi har tränat huvudräkning genom att spela ett spel.

Du behöver: en tärning, papper och penna och några att spela med. Man börjar att skriva upp namn och alla börjar på 50poäng. Sedan slår man tärningen och får t.ex fyra. Räkna ut vad du får nu (50-4) skriv upp. Nästa persons tur. Först till noll vinner.

SV:Flera har redovisat och skrivit på datorn. Det blir berättelser med tydlig början, händelse och ett slut. Vi följer en plan (tankekarta). Vi har lagt ganska mycket tid på att läsa texter och skriva efter en plan. Vi har tittat på stavning och skiljetecken. Det här tar tid men jag upplever att det ger resultat – eleverna uttrycker sig bättre i skrift och blir säkrare läsare.

Kunskapskraven i svenska för godtagbara kunskaper i slutet av år3  säger att eleven ska kunna skriva enkla texter och använda stor bokstav, punkt och frågetecken. Eleven ska kunna  stava ord som den själv ofta använder och som är vanligt förekommande i elevnära texter. De berättande texterna ska innehålla tydlig inledning, handling och avslutning.Genom att kombinera sina texter med bilder kan eleven förtydliga sitt budskap. Dessutom ska eleven kunna utifrån givna frågor ge enkla omdömen om sina egna och andras texter samt utifrån respons bearbeta och förtydliga sina texter på ett enkelt sätt.

Flera har fått hem sina texter som är utskrivna på datorn. Texterna är inte klara ännu utan behöver få en omgång respons. Tack för att ni stöttar och hjälper till när det gäller att utveckla förmågorna läsa och skriva.

MA/NO: Våra solrosor har grott och är redan uppe. Guld leder, den plantan är 16cm. Silver har en planta som mäter 14cm. Det skiljer inte så mycket. Elwira och Meeri mätte noga med linjal. I matte handlar det om att öva upp en säkerhet i addition och subtraktion och använda olika strategier för att lösa problem.

Påsken närmar sig så i det sammanhanget läser vi om traditioner i vårt land jämfört med andra länder. Vi läser om olika religioner och diskuterar livsfrågor.

Ha en skön helg – passa på att leta vårtecken! // M-A och klass 2E

 

 

 

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *