v.11 Vårbrev från 2E

Vi har sått solrosfrön och väntar såklart på att det ska komma upp något grönt…
Må-Bra-samtalen med vår skolsköterska Marie är klara. Ett brunt kuvert skickas hem på fredag med uppgifter om vikt och längd. (avsändare är Marie)

Matte: huvudräkning, visa samband mellan räknesätten. Jag har märkt att läsa av klockan inte är helt självklart liksom ”10-kamrater”. Därför repeterar vi detta. På alla bord i klassrummet finns ledtråd om klocktid som till exempel kvart i, kvart över och även 5 i halv/ 5 över halv. Ni får gärna ta en titt på klockan hemma och resonera om timvisare och minutvisare, tack.
Att arbeta i halvklass fungerar utmärkt, arbetsro, hinna tänka och resonera färdigt.
NO: Arbetsområdet om Kroppen och våra sinnen avslutas. Alla grupper har redovisat sitt specialområde om hjärtat och hjärnan. Källor har varit några tillförlitliga föräldrar, film, No-boken (läromedel) Bra intresse från alla. Förmågor tränas som att ställa frågor, vara nyfiken och undra över saker. Ett bra sätt är att skriva frågor och det har grupperna gjort. Vi har inte funnit svar på allt. Det är nog bra att lära sig att man behöver studera vidare för att uppnå ännu mer kunskap och att det får ta tid. (Läkarlinjen kanske?)
SV: Skriva meningar som blir till berättelser. Vi hade en underbar föreläsare här i skolan i form av Mats Wänblad. Han fick med sig barnen på ett kreativt sätt genom en berättarteknik.
Skrivandet fortsätter i olika former. Idag vek vi kuber av papper. Kuben blev ju en tärning och så fick alla skriva regler för sina roliga spel! Otroligt bra idéer och uppfattningar om vilka spelregler som behövs. Jag lägger till undervisning om läsning och stavning som t.ex. dubbelteckning mm.
Alla har skrivit på datorn och använder båda händerna. Vi sätter upp bilder av barnens arbeten i korridoren så ta en titt nästa gång ni besöker Ervalla skola!
Engelska – prov i hörförståelse
Alla har deltagit i provet med hög koncentration! Det viktiga är att bli van vid att lyssna på en främmande röst som talar tydlig engelska och försöka uppfatta innehållet. Mycket bra!
— Det här var som ni förstår inte allt skolarbete i 2E under veckan men en del…
Engelska: Undervisningen ska syfta till att eleverna ska få tilltro till sin förmåga att använda engelska i enkla, vardagsnära situationer. Här ingår att utveckla den muntliga förmågan och att träna hörförståelse. (Tolkade mål ur Läroplan11) Tack för att ni stöttar era barn!
Många hälsningar Mary-Ann o 2E

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *