Marsbrev Är våren på väg?

v.9: Äntligen är samtliga elever friska och krya. Skönt!  Utvecklingssamtal pågår. Det är värdefullt att möta er föräldrar och visa barnens arbeten. Alla föräldrar kan verkligen vara stolta över sina barn! Vi ska samarbeta för att utveckla kunskaper och förmågor. Omdömen lämnas i alla ämnen i slutet av terminen.

SO: Vi har precis börjat läsa om kroppen och dess funktioner. Vi hämtar fakta från film och böcker.  Barnen lär sig snabbt och är mycket intresserade av hur bland annat hjärtat, hjärnan, lungorna och blodet fungerar. Vi tänker prova att arbeta i grupper för att  lära så mycket som möjligt. Varje grupp få bli ”expert” och redovisa om sitt specialområde. Har ni hört hur mycket era barn kan till exempel om skelettet?

Bra jobb i matte! Vi har tittat på multiplikation och visat samband mellan 7+7 , ”dubbelt”, 2×7   Mycket bra resultat på test och diagnos. Det gäller att förstå hur sambanden hänger ihop. Muntliga, enskilda test i matte fortsätter.

I svenska har några börjat skriva text på datorn. Läslyftet som vi lärare studerar under läsåret ger resultat. Läsintresset är på topp och berättandet fullkomligt flödar både med penna och datatangenter. På tisdag ser vi fram emot att träffa Mats Wänblad som skrivit Diamantjakten och böckerna om familjen Monsterson. Jag tror vi kommer att få värdefulla tips av Mats.

v.10: Välkomna på inbokade utvecklingssamtal

måndag: idrott

tisdag: författarbesök, Läxhjälp, Fritids stänger kl.16.15 (Apt)

onsdag: studiedag –

torsdag: Må-bra-samtal med Marie

fredag:

Många hälsningar M-A och 2E

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *